2013. augusztus 24., szombat

8/24/2013 06:45:00 du.
1

A top öt lángész cím alatt azon szereplőket szeretném rangsorolni, akik kiemelkedő észjárásukat, gondolkodásmódjukat használva jeleskedtek a filmekben, a közönséget lázba hozva.

A toplista ötödik helyén áll Eddie Morra ( Bradley Cooper ) és a Csúcshatás ( Limitless ) című  film 2011.-ből. Az ő személye azért került az ötödik helyre, mivel meglévő jellemét csak az NZT kódnevű gyógyszer hatása alatt képes felszínre hozni és kihasználni. 

Negyedik helyen Gerard Butler alias Clyde Shelton és a Törvénytisztelő polgár ( Law Abiding Citizen ) című 2009-es film. Clyde Shelton a törvénytisztelő polgár, aki felesége és lánya meggyilkolása után, nem kapta meg az igazságot a törvény előtt, kézbe veszi az ügyet. Bosszút áll a tetteseken, majd megbünteti azokat akik az ügyben érintettek voltak, az igazságérzetükre próbál hatni igen hatásos megoldásokkal.

Sherlock Holmes került a harmadik helyre és a Sherlock Holmes című 2009-es filmből. A filmben megjelenő Sherlock azon képessége, hogy képes előre átgondolni az eseményeket, felmérni a helyzetet, és gondolni a következményekre, valamint a személyiségének a beszédben megnyilvánuló aroganciája és profizmusa a raglista harmadik helyére emeli őt.

Ezüstérmesnek tekinthetjük Will Huntingot ( Matt Damon ) a Good Will Hunting című 1994-es filmből. Will Hunting a közéletben egy senkinek mondható egyén. Családi és közéleti problémák miatt nem képes felvállalni magát. Mivel hétköznapi tulajdonságokkal rendelkezik a néző az ő helyébe képzeli magát, így az eseményeket a főszereplő személyében éli meg.


Az első helyen pedig John Nash ( Russell Crowe ) áll és az Egy csodálatos elme ( A Beautiful Mind ) című 2001-es film. A tipikus zseni tulajdonságokkal rendelkező John Nash. A nagy áttörés megtalálása után (részlet lent*) a benne lappangó skizofrén tünetek egyre inkább felerősödnek, de képes magában elnyomni azokat. Saját maga győzi le saját magát. Ezért is kapta meg az aranyérmes első helyezést ebben az összeállításban.

1 megjegyzés: